ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αυξητική Βλεφαροπλαστική: νέα επεμβατική μέθοδος με τα εκπληκτικά αποτελέσματα

Η νέα μέθοδος αυξητικής βλεφαροπλαστικής εξαφανίζει οριστικά τις ρυτίδες, βασιζόμενη στην αυτομεταμόσχευση λίπους.

Η κορωνίδα της γοητείας κάθε όμορφου προσώπου κρύβεται στο βλέμμα, την εικόνα και το χρώματα που τα μάτια δίνουν σε αυτό. Κατ’ αυτήν την έννοια, η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που αποκαθιστά την νεανική εικόνα των οφθαλμών, διότι απομακρύνει την χαλάρωση του δέρματος και διορθώνει τις γνωστές σε όλους μας σακούλες, δίνοντας λάμψη και ζωντάνια σε ένα κουρασμένο βλέμμα.

Γιατί να επιλέξω την αυξητική βλεφαροπλαστική; Ποια τα πλεονεκτήματά της έναντι των παραδοσιακών μεθόδων;

  Για πολλά χρόνια, η βλεφαροπλαστική ενοχοποιούσε το λίπος που προέκυπτε, κυρίως στο κάτω βλέφαρο, για την άσχημη εικόνα των οφθαλμών. Συνεπεία αυτού, οι τεχνικές που είχαν αναπτυχθεί απογύμνωναν την περιοφθάλμιο χώρα από λιποκύτταρα, δίδοντας γένεση σε αυτό που ονομάστηκε hollow eye ή αλλιώς εικόνα του κενού οφθαλμού. Αυτό περιγράφει την εικόνα ενός οφθαλμικού βολβού, περιτριγυρισμένου από έναν «κενό» θα λέγαμε κόγχο.

  Οι σύγχρονες απόψεις και τεχνικές της βλεφαροπλαστικής έχουν αντιληφθεί την αντιαισθητική εικόνα που προκύπτει από την απογύμνωση της περιοφθαλμίου χώρας από το λίπος της. Επιπλέον, στοχεύουν στην αποκατάσταση των ελλειμμάτων όγκου στην περιοχή με την αυτομεταμόσχευση λίπους.

  Άρα, όχι μόνο δεν αφαιρούμε πλέον το λίπος της περιοχής, αλλά είτε το ανατάσσουμε ανατομικά στο βάθος του οφθαλμικού κόγχου, όπου είναι και η φυσιολογική ανατομική του θέση είτε το συμπληρώνουμε με λίπος που λαμβάνουμε με κατάλληλες τεχνικές από άλλα σημεία του σώματος.

Έτσι, επιτυγχάνεται ένα απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, με σαφώς μεγαλύτερη χρονική διάρκεια!

Τι είναι η μέθοδος της αυξητικής βλεφαροπλαστικής και πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

  Η νέα τεχνική βλεφαροπλαστικής με αυτομεταμόσχευση λίπους ανακοινώθηκε στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής υπό την αιγίδα του ISAPS που πραγματοποιήθηκε 18-22 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

  Η αυξητική βλεφαροπλαστική συνδυάζει τις περίπλοκες τεχνικές της αφαίρεσης δέρματος με σύγχρονη αφαίρεση μυός, της αποκατάστασης του προπίπτοντος λίπους των κάτω βλεφάρων και της έξω κανθοπηξίας (συρραφή του έξω ορίου του οφθαλμού στο χείλος του κόγχου, έτσι ώστε να μην αλλάξει το σχήμα των ματιών και να συντηρηθεί η νεανική τους εικόνα), με τις λεπτές τεχνικές των μικρομεταμοσχεύσεων λίπους τόσο περιοφθαλμικά όσο και στην περιοχή ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

  Η επέμβαση διεξάγεται υπό τοπική αναισθησία και μέθη στο ιατρείο, ενώ δεν απαιτείται νοσηλεία. Η αυξητική βλεφαροπλαστική είναι ασφαλής επέμβαση και δεν επηρεάζει την όραση, αφού δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στον οφθαλμό. Η επάνοδος στην εργασία πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά την επέμβαση για προληπτικούς λόγους. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, εντελώς φυσικό και θεαματικό.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αυξητική βλεφαροπλαστική;

  Η αυξητική βλεφαροπλαστική αφορά τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, που επιθυμούν να ανανεώσουν και να ζωντανέψουν το βλέμμα τους, εξαλείφοντας τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και γενικότερα, τα σημάδια της γήρανσης. Επίσης, βρίσκει εφαρμογή και σε μια ειδική κατηγορία περιπτώσεων, στις οποίες το κουρασμένο βλέμμα εμφανίζεται ακόμα και σε πολύ νεανικές ηλικίες, ως αποτέλεσμα παθήσεων που επηρεάζουν την εμφάνιση των βλεφάρων (θυρεοειδοπάθεια).

  Καθίσταται σαφές ότι η πλαστική χειρουργική δεν εφησυχάζει, αλλά συνεχώς αναζητά την βελτίωση της ανθρώπινης εικόνας στοχεύοντας στο αρμονικό, το φυσικό και το ωραίο αποτέλεσμα. Η βλεφαροπλαστική με αυτομεταμόσχευση λίπους αποτελεί άλλη μία έκφανση προς αυτήν την κατεύθυνση, αποκαθιστώντας ιδανικά την περιοχή των βλεφάρων διορθώνοντας τα ελλείμματα όγκου που επιφέρει ο χρόνος και η πτώση των ιστών και αντιμετωπίζοντας συνολικά το πρόσωπο σαν κυρίαρχη αισθητική μονάδα.

Πληροφορίες

Διονυσία Καλογεροπούλου -
Γιαννοπούλου​ ​

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

Ανακρέοντος 1, Νέα Ερυθραία, 14671
E den.kalog@gmail.com
T
210 80 70 948 & 6940787903